Strom

Strom


Je pátek, dvacátého února 2015. Čtyři dny po tomto příběhu a rok před tímto příběhem. Místo je pořád stejné, Deštné v Orlických horách, chata Jeřabinka. Venku se konečně udělalo správně horské, azurové nebe, a proto jsme se s Veru rozhodli, že se půjdeme podívat ke svatému Matoušovi.

Kostel sv. Matouše, který byl po poválečném odsunu Němců nejprve poničen, potom zcela uzavřen a opuštěn, a který až do roku 1993 chátral, není daleko. Sotva dva kilometry po silnici, po které skoro nic nejezdí. Za pár desítek minut jsme u něj a koukáme, že je opět o něco opravenější, než v předchozích letech. Opět jsme v něm sami a opět v něm panuje zvláštní atmosféra. Podlaha je tvořena ze suchého písku, který je cítit všude kolem.

Veru je dnes příznivě nakloněna k focení a proto neváhám a fotím, než si to rozmyslí. Celkem se mi povedla fotka Veroniky u čtecího pultíku s biblí, a pak venku na houpačce.

Jdeme zpátky a těšíme se, jak ještě zajdeme do Jedlové pod sjezdovku, kde mají lyžovat ostatní obyvatelé Jeřabinky. Přibližně v půlce zpáteční cesty koukám k blízkému obzoru a vidím strom.
Stojí uprostřed sněhobílé plochy a kousek za ním začíná obzor, nad kterým začíná krásně modré nebe. Nestál tam sám, tak jak bych úplně nejvíc chtěl, z jedné strany se na něj lepily další stromy. Z druhé strany bylo kousek místa, ale za ním hned další dřeviny.
Chodím tam a zpátky, koukám do foťáku tu na výšku, tu na placato, kroutím vším možným, ale samotný strom prostě nedokážu zabrat. Rozhoduji se tedy, že strom nebude celý, bude useknutý jak vpravo, tak nahoře. Bude to takový strom na pokračování. Každý si pak může sám vymyslet, jak má celý strom vypadat.

Fotím to takhle.





Pak už jen pokračujeme do Jedlové pod sjezdovku, kde si u stánku dáváme grog, horkou čokoládu, lívance, cibulové kroužky, hranolky a bůhví co ještě.


V postprocesu nedělám nic jiného, než že jdu do tonální křivky, beru spodní část a trošku s ní zajedu doprava. Vlastně je to taková poloviční S-křivka.




Pak už jen doostřím a výsledná fotka je na světě.



Dnes bych ještě vyretušoval větévku vlevo nahoře, ale tenkrát jsem jí asi neviděl.

Když jsem dělal Mojí naivitu, tak jsem s touto fotkou neváhal a zařadil jí. Básnička, nebo spíš říkadlo, bylo dílem okamžiku. Krátké, rychlé, úderné 😃

Komplet si můžete prohlédnout na tomto odkazu.





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Noční Kozelská náplavka

Jak jsem fotil letadla II

Slunovrat